Tips voor in het vliegtuig

Door mijn werk vlieg ik vaak. Korte vluchten, lange vluchten, overstappen, rennen over vreemde luchthavens om je aansluiting te vliegenkimhalen. Vaak krijg ik de vraag of ik tips heb voor in het vliegtuig. Of ik me verveel of wat ik dan doe. Of ik het vervelend vind om steeds te vliegen.

Laat ik beginnen met dat ik geen vliegangst heb en dat ik het niet vervelend vind om te vliegen. Eigenlijk het meest vervelend vind ik wachten. Wachten als mijn vlucht vertraagd is, wachten op een aansluiting. Maar ook daar maak ik maar gewoon het beste van.

Het meest vervelend vind ik als je door vertraging een andere aansluiting mist. Heb vaak genoeg ergens op een vliegveld in de wereld vast gezeten en dat is niet altijd zo prettig. Wel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Het vliegveld is een komen en gaan en iedereen heeft zijn eigen verhaal.

Waar ik me aan kan storen zijn mensen die zodra het vliegtuig geland is meteen gaan staan en doen alsof ze door elkaar heen kunnen vliegen. De deur gaat echt niet eerder open….. Mocht je vluchtschema op tijd zijn en je hebt een aansluiting, rennen dan! Nog een vliegveld ergernis van mij is dat mensen op de rollende band, waar je dus op moet lopen, stil blijven staan en met hun koffer en of reisgezelschap het pad blokkeren.

Ik heb hier wellicht wat handige tips.

  1. Grote sjaal

Ik heb altijd een grote sjaal mee. Die vouw ik op als kussentje voor mijn hoofd. Of de sjaal dient als dekentje. En als ik even ga slapen, dan gaat de sjaal over mijn hoofd. Heel handig als je economy vliegt en niet lekker kunt omdraaien om te slapen. Want een slapend hoofd ziet er natuurlijk niet altijd even mooi uit 🙂 Misschien slaap je wel met je mond open, haha.

  1. Droge huid, water!

In het vliegtuig droog je snel uit. Ik drink dan ook veel water tijdens en voor de vlucht. Een tomatensapje neem ik ook altijd. Dat vliegenkim3hydrateert en geeft je een voldaan gevoel, zonder dat het zwaar op de maag ligt.

  1. Smeren!

Omdat het een erg droge lucht is smeer ik goed in het vliegtuig. Eerst haal ik met een babydoekje eventuele make up van mijn gezicht. Purol op mijn lippen, want mijn lippen worden snel droog. Ook doe ik nachtcreme op mijn gezicht. Dat beschermt nog beter dan dagcreme. En natuurlijk handcreme voor op mijn handen. Merk ik bij lange vluchten dat mijn huid droog wordt, dan smeer ik weer opnieuw.

  1. Opfrissen

Een half uurtje voor ik land fris ik me op. Ik maak mijn gezicht en handen schoon met babydoekjes. In een leeg spray-flesje heb ik altijd wat water. Zo kan ik mijn gezicht even lekker met water insprayen. Ik ga even mijn tanden poetsen en gebruik parfum-monstertjes. Ik gebruik geen, of een klein beetje make up om direct fris voor de dag te komen. Meestal blijft het bij een dagcreme en wat parfum. En natuurlijk gooi ik een borstel door m’n haar.

  1. Vervelen

In het vliegtuig verveel ik me eigenlijk nooit. Vaak koop ik op de luchthaven een boek en lees ik onderweg. Maar soms heb ik meer zin om films te kijken. Ik heb altijd een iPad en m’n headphone bij me. Zo kan ik altijd muziek luisteren, heerlijk!

  1. Handbagage

Verder heb ik mijn handbagage altijd mijn opladers, natuurlijk mijn paspoort, geld, tandenborstel en wat Make up. Maar  ook een zonnebril, schoon ondergoed en een bikini. Mocht mijn bagage een keer niet goed aankomen heb ik eigenlijk alle noodzakelijkheden voor de eerste dag binnen handbereik.

  1.         Kledingvliegenkim2

Ik zorg voor kleding wat comfortabel zit en in laagjes. Dus, vertrek ik vanuit Amsterdam waar het koud is en ik vlieg naar Miami waar de temperatuur heerlijk is, dan kan ik bij aankomst wat uittrekken en ben ik direct goed gekleed. Dus een hemdje, shirt en een vest bijvoorbeeld. Zo loop ik niet te slepen met dikke winterjassen bij aankomst, maar heb ik het ook niet koud op de luchthaven van vertrek. In het vliegtuig doe ik altijd mijn schoenen uit. Lekker met fluffy sokken chillen dat zit veel lekkerder. Of ik heb slippers bij me.

  1. Slapen

Ik heb geen moeite met slapen in het vliegtuig en ik probeer dat ook altijd te doen. Als ik aankom op een bestemming waar er tijdsverschil is met Nederland, dan ga ik direct over op de nieuwe tijd. Ik ga slapen op de tijd dat ik altijd ga slapen. Ook al is het dan in Nederland al veel later. Zo kom je direct in het nieuwe ritme en verklein je de kans op een jetlag.

  1. Kies je plek!

Ik ga het liefst bij het raam zitten. Dan hoef ik niet op te staan wanneer een van mijn vliegtuigen-buren naar het toilet bijvoorbeeld wil. Ik sta zelf niet vaak op, dus ben ik mijn buren ook niet tot overlast. Ook boek ik geen stoel dicht bij het toilet. Hoewel je iets meer beenruimte hebt, heb je ook last van de toiletdeur die steeds open en dicht gaat. Of mensen die daar in de rij staan en luidruchtig praten.

Als je first of business vliegt maakt het natuurlijk niks uit. Ruimte genoeg!

  1. Eten

In het vliegtuig krijg je vaak een maaltijd. Niet altijd even lekker en ik moet eerlijk toegeven dat ik het vaak laat staan. Word soms misselijk Van de geur en daar kan ik niet goed tegen. Meestal zorg ik ervoor dat ik voor het vliegen goed heb gegeten thuis of op de Airport. Of ik haal snel nog ergens wat te eten wat ik mee mag nemen op de vlucht.

En dan nog dit

De toiletten in het vliegtuig word niet door elke vliegmaatschappij nauwkeurig bijgehouden. Daarom is naar het toilet gaan niet mijn favo moment van een vlucht. Ik probeer vlak voor het vliegen altijd nog op het vliegveld zelf te gaan, zodat ik een toiletbezoek op grote hoogte kan vermijden.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Fijne vlucht alvast!

Liefs,

logo_kimfeenstra