Raw Food, smullen!

Raw Food, je hebt er vast wel al iets over gehoord. Het is niet zo dat ik enkel raw food eet. Maar groentenkimmet regelmaat bouw ik een week in waarop ik mijn lichaam weer reset en van binnen uit reinig. Extra opletten met eten, drinken en slapen. En dan pas ik het Raw Food dieet in. Een soort lichamelijke en mentale detox! En na de feestdagen is natuurlijk een perfect moment!

Raw food is plantaardige voeding die niet boven de 42 graden Celsius verhit is. Dus met name veel groenten, groene bladgroenten, maar ook kool- en wortelsoorten. Veel fruit, gedroogd fruit, noden, zaden, zeewier en peulvruchten. Dus ook geen dierlijke producten zoals zuivel of eieren.

Je verwerkt de ingrediënten in sappen, smoothies, salades en soepen. Maar ook in crackers, koekjes en zelfs gebak en snoepjes!

Hoewel het heel beperkt lijkt, kun je er eigenlijk heel erg veel mee. Het is toch heel afwisselend en erg lekker!

Veel kun je zelf maken, maar ook de biologische winkels hebben veel Raw Food in hun assortiment. Bijvoorbeeld lijnzaadcrackers. Soms maak ik ze zelf, maar ik koop ze ook wel kant en klaar.

Als ontbijt neem ik sap of een smoothie. Een groene smoothie met spinazie, fruit en avocado om het lekker romig te maken. Of een lekkere sap van bijvoorbeeld sinaasappel en granaatappel. Ik varieer en probeer veel uit. Als ik de romige smaak van melk wil, dan kies ik voor amandelmelk. Neem wel de biologische variant, daar zitten geen geraffineerde suikers in!

Als lunch maak ik een salade, of iets anders. Ik probeer er een feestje van te maken. Ik maak choclatmousse
bijvoorbeeld ‘pasta’ door courgette in super dunne sliertjes te maken. Dit met zelfgemaakte pesto en wat tomaat bij elkaar is echt heerlijk! Eventueel met nog wat pijnboompitten en olijven.

Toastjes van komkommerschijfjes met humus vind ik ook heerlijk! Als lunch, maar ook als tussendoortje, of lekker ’s avonds op de bank!

Mijn favoriet is wel de raw food chocolademousse! Dat klinkt heel ongezond, maar dat is het zeker niet! Deze maak ik zelf van rijpe avocado’s, banaan, raw cacao, dadels en water. Vaak ook met wat walnoten in stukjes erdoor. Een heerlijke traktatie waar ik van kan smullen!

Je ziet het, het is zeker geen straf dat Raw Food dieet! Heb jij het wel eens geprobeerd? Misschien
een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Een detox en reiniging voor je lichaam! Terwijl je gewoon kan smullen! Een goed begin van het nieuwe jaar.

Happy & Healthy New Year! Liefs,

logo_kimfeenstra