Pompoen, heerlijk!

Hoewel ik echt heel erg van het zonnetje en het strand hou, ben ik toch ook echt gek op de herfst!

Alleen al de kleuren van de lucht met z’n mooie herfst-glow, de kleuren van de bladeren, de zon diesky laag over het land schijnt. Ik hou zelfs van de mist, die je omgeving spookachtig mooi maakt. I love it!

In deze tijd van het jaar is op mijn voeding letten wat moeilijker dan in de zomermaanden. Als een magneet word ik richting de pepernoten en chocoladeletters in de supermarkt getrokken. Of na een lange, en koude, wandeling met Micki roept de warme chocomel, natuurlijk met een flinke klodder slagroom, continue mijn naam.

Gelukkig heb ik goede alternatieven gevonden. Bijvoorbeeld pompoen! De lichtzoete, romige smaak vind ik heerlijk! Zoet, hartig, soep of taart, alles kan!

Pompoen is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens super gezond! De pompoen zit vol betacaroteen, calcium, kalium, ijzer, vitamine B en C. Precies datgene wat je goed kan gebruiken in dit koude seizoen. Doordat de pompoen ook nog eens veel gezonde voedingsvezels bevat krijg je er ook een heerlijk voldaan gevoel van. Je kan er echt weer eens tegen aan!

Een hit vind ik de pompoen-smoothie. Echt super lekker! Gezond en vullend, maar vooral romig en zoet!

Wat heb je nodigsmoothie

  • 1 glas koude melk (ik gebruik amandelmelk)
  • 1 (bevroren) banaan. Een rijpe banaan is zoeter 🙂
  • 1 handvol fijngesneden pompoen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 klein handje vol gojibessen, moerbeibessen, of een mix hiervan
  • cacao- of cocosnibs om het af te maken

Alle ingrediënten, behalve de nibs, doe je in de blender. Wanneer je de smoothie in je glas hebt geschonken voeg je de cacao of cocosnibs toe. Smullen!

Zijn jullie ook zo gek op pompoen? Hoe eet jij de pompoen het liefst?

Liefs,

logo_kimfeenstra