New York, New York

NYGarcia

Iedereen weet hoe New York er uit ziet. New York is het decor van zo veel films of series dat
iedereen Times Square, de torenhoge wolkenkrabbers, de Yellow Cabs, Brooklyn Bridge en natuurlijk Miss Statue of Liberty direct herkend. En toch moet je deze stad toch ook in het écht hebben gezien. New York moet je beleven

Ik heb het geluk dat ik regelmatig voor mijn werk mag afreizen naar deze stad. Ook heb ik er al een aantal keer een paar maanden mogen wonen. Als mijn vliegtuig landt en New York door de wolken zie opduiken voelt het zelfs als thuis komen.
Manhattan is natuurlijk the place to be! Ik heb vlak bij Times Square gewoond. Super druk en 24 uur per dag struinen de toeristen de straten af. Maar wat heb ik genoten. Ik krijg ontzettend veel energie van New York! Waar de naam Manhattan vandaan komt is overigens niet helemaal du
delijk. Of het is vernoemd naar de Manna Hatta Indianen, of het komt van de Lenape Indianen en het zou “eiland met de heuvels” betekenen.

Shoppen vind ik te gek in Soho! Er zijn te gekke winkels op Broadway, Princestreet en Bloomstreet! Het voelt een beetje als de 9-straatjes in Amsterdam, maar dan 9 keer zo groot

Eten doe ik graag in het Meatpacking District. Deze wijk staat bekend om een bruisend nachtleven en werd een aantal jaar geleden uitgeroepen tot ‘meest modieuze wijk van New York’. Ik houNY er vooral van omdat het kleine(re) straatjes heeft en veel laagbouw. Het voelt wat dorps in the Big City!

Spice Market is waar je echt geweest moet zijn! Midden in Meatpacking District staat een hoog pand dat in Oosterse sferen is ingericht. Alleen dat al is indrukwekkend. Je vindt daar vooral street food uit Zuid Oost Azie. En het allerleukste is dat de gerechtjes bedoeld zijn om te d
elen. Alles komt door elkaar op tafel. Behalve lekker is dat ook heel gezellig eten!
Een drankje doe ik graag in de Rooftop Bar van het Gansevoort Hotel. Je hebt het mooiste uitzicht over de skyline van New York en de Hudson rivier. Je kunt hier perfect genieten van de avond die valt over New York en een mooie cocktail terwijl er beats uit de hippe DJ booth knallen! De balkons zijn rondom de bar, zodat je een 360 graden view over de stad hebt!

Wil je het Vrijheidsbeeld van dichtbij zien? Met de (GRATIS!) ferry naar Staten Island kom je er echt heel dicht langs. Mooi om foto’s te maken en New York vanaf het water te zien. Je neemt de eerst volgende ferry weer terug. Een heerlijk moment van rust en om je haren flink te laten wapperen

Naast Manhattan ben ik ook gek op het rauwe van the Bronx! Ik ga daar brooklyngraag heen op zondag. Ik bezoek dan een grote Gospel Kerk. Echt een super ervaring! Dansen en swingen op de meeslepende Gospel Muziek. En de vriendelijkheid waarmee je wordt ontvangen!

Als afsluiter eet ik Jamaicaans Soul Food in een van de vele heerlijke restaurantjes. Jerk Chicken of cassavechips met avocado dip. Nothing but love!
Verliefd ben ik op Brooklyn! Het Whyte Hotel is echt mijn favoriete hotel! Vanaf the rooftop heb je het mooiste uitzicht over de skyline van Manhattan! Uitgaan is daar ook fantastisch! Te gekke (underground) clubs waar je de tofste Techno of HipHop hoort. De sfeer is meer art & creatief. Minder commercieel als in Manhattan. Echt de moeite waard!

New York, the city that never sleeps, see you soon!

Liefs,

logo_kimfeenstra