Kokosolie, mijn beautygeheim!

Kokosolie is niet meer weg te denken uit mijn huishouden. Ik gebruik het echt overal voor!

Het is een supergezonde olie die alle goede eigenschappen behoudt bij verhitting. Hier kook en bak ik dus eigenlijk alles in. Bijkomend voordeel is dat het minder calorieen bevat, lichtverteerbaar is en geen transvetzuren heeft. Lekker en gezond dus!

kokosolieBehalve bakken en braden gebruik ik het voor nog veel meer. Een lepel kokosolie door mijn smoothie. Zo zorg ik er voor dat ik altijd voldoende aminozuren binnen krijg.

Het is ook één van mijn beautygeheimen. Kokosolie, met een paar druppels Tea Tree olie maakt de ideale make-up reiniger. Volledig natuurlijk, niet schadelijk en heerlijk zacht voor mijn huid.

Als haarmasker is het ook ideaal! Of als bodylotion, of als badolie met wat druppels etherische olie!

Kokosolie is namelijk ook ontstekingsremmend. Kleine wondjes behandel ik dus ook met kokosolie. Het houdt je huid zacht én zorgt voor een snel herstel van de huid.

In de winter krijg ik snel last van droge lippen. Dan maak ik mijn eigen lipbalsem. Hoe? Ik doe 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel amandelolie en 1 eetlepel honing bij elkaar en laat ik even smelten. Voor de smaak en geur doe ik er paar druppels etherische olie door. Bijvoorbeeld vanille. Om eventueel een kleurtje er aan te geven doe ik er wat restjes blush of ogenschaduw door. Goed roeren en dan giet ik het in kleine potjes of blikjes. In de koelkast laat ik het weer hard worden. Ik heb dan direct een voorraadje om de gure winter door te komen.

Let er wel op dat je biologische kokosolie gebruikt. Dan weet je zeker dat er geen toevoegingen inzetten en de mineralen, vitaminen en andere goede bestanddelen bewaard blijven. Ik gebruik altijd de kokosolie van Royal Green.

Ik ben fan!

Liefs,

logo_kimfeenstra