Kim’s Kerstpakketten Actie 2022

Armoede neemt toe in Nederland

De Nederlandse economie is relatief sterk uit de Coronacrisis gekomen. Maar helaas was dat niet van lange duur. De inflatie neemt sterk toe en dat voelt ieder huishouden in Nederland en dat heeft natuurlijk weerslag op de economische groei, die nu daalt. 

Er is een sterk groeiend aantal mensen wat nu al nauwelijks kan rondkomen. Door de sterk verhoogde prijzen is boodschappen doen voor velen bijna onmogelijk geworden. De energierekening dreigt onbetaalbaar te worden. De armoede in Nederland neemt hierdoor sterk toe, dus misschien is dit jaar onze kerstpakketten-actie belangrijker dan ooit. 

De feestdagen staat voor de één staat voor saamhorigheid, gezelligheid en liefde. Maar voor een groeiend aantal gezinnen zijn de feestdagen juist een bron van nog meer stress en verdriet.

Wat als je niet genoeg geld hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten? Wat als er geen geld is om het thuis gezellig te maken? Als het zelfs niet lukt om met het kerstontbijt is lekkers op tafel te zetten en een kleinigheidje onder de boom al helemaal niet tot de mogelijkheden hoort? 

Ook dit jaar willen wij 150 kerstpakketten vullen voor gezinnen die het zo goed kunnen gebruiken. Gezinnen die het verdienen om eens verrast te worden, die het verdienen de kerstdagen in te gaan met iets minder stress. Deze gezinnen willen wij wat verlichting bieden zodat de dagelijkse zorgen even vergeten worden. 

Het is een uitdaging om 150 mooie pakketten samen te stellen, maar u kunt helpen! 

Wij vragen jullie daarom of jullie, samen met mij, het verschil willen maken voor deze 150 gezinnen. Of jullie willen bijdrage aan een goed gevuld kerstpakket. En misschien nog het belangrijkste; bijdragen aan een moment van geluk, een moment van gezien worden, een moment zonder stress en verdriet. 

Hoe kunt u helpen?

Uw bijdrage bestaat in de vorm van het leveren van producten waarmee wij het pakket kunnen vullen. Misschien heeft u als bedrijf een product wat u ter beschikking wil stellen. Maar u kunt ook helpen door producten voor het pakket aan te schaffen die passen binnen het budget wat u in gedachten heeft. Wij denken graag met u mee als u wil bijdragen maar niet weet in welke vorm. Een cadeaukaart van Jumbo of Albert Heijn is ook van harte welkom. Deze zullen wij inwisselen voor boodschappen.

Wij stellen 150 pakketten samen, maar u hoeft niet direct voor al deze pakketten een product te leveren. Het is mogelijk om producten vanaf 25 stuks aan te leveren. 

Wij zorgen voor een juiste en eerlijke verdeling, passend bij de gezinssamenstelling. 

Nu al enthousiast en wil u een donatie bekend maken? Mail naar: info@kimfeenstra.nl 

Hieronder geven wij uitleg over onze kerstpakketten-actie, over hoe u kunt helpen en hoe dat in zijn werk gaat. 

Ik hoop dat de gezinnen die het zo hard verdienen mogen rekenen op uw bijdrage. 

Liefs, 

Kim Feenstra

—————————————————————————————————–

Informatie Kerstpakketten-Actie Kim Feenstra

7 jaar geleden is Kim Feenstra gestart met een kerstpakketten-actie. Met hulp van donaties, sponsors en vrijwilligers lukt het Kim al deze jaren om gezinnen die onder de armoedegrens leven een mooi en goed gevuld pakket aan te bieden. Gezinnen die het verdienen eens verrast te worden.
Deze gezinnen voelden zich door het kerstpakket gezien, gehoord en begrepen. Voor hen was het niet enkel een pakket, maar een echt hart onder de riem. 

Al deze jaren heeft Kim dit weten te realiseren met behulp van vele bedrijven en particulieren die een donatie hebben gedaan of zich hebben ingezet als vrijwilliger. Vele harten en handen zorgden voor een onvergetelijke kerst voor deze gezinnen!

Wat is leuk voor in het pakket

Daar kunnen we kort over zijn. Alles! Wanneer je langere tijd onder de armoedegrens leeft wordt er bezuinigd op alles! Daarnaast slijten de spullen die je hebt, of raakt het op. Deze mensen hebben niet de financiële middelen om spullen en boodschappen te vervangen of aan te schaffen. Natuurlijk willen wij graag eten in het kerstpakket doen, maar daarnaast is er veel meer welkom. 

Wij vragen u om minimaal 25 producten aan te leveren. Wij zorgen ervoor dat deze producten goed verdeeld worden en er rekening wordt gehouden met de gezinssamenstelling.

Om u toch op ideeën te brengen een greep uit de producten die voorgaande jaren in de pakketten zaten: 

Eten (geen versproducten), thee, koffie, rijst, pasta, pastasauzen, koekjes, ontbijtgranen, pannekoekenmix, cake- of taartmix, wraps, ontbijtkoek, etc.

Maar ook drinken, boekjes, magazines, sjaals, mutsen, handschoenen, kleding, douche- en beautyproducten, kaarsen, kerstversiering, speelgoed, babydoekjes, knuffels, schoonmaakmiddelen, luiers, accessoires als kettinkjes en armbandjes, huisaccessoires, tafellaken, tasjes, pennen, make-up, kleine cadeautjes, wasmiddel en nog veel meer! 

Heeft u, of uw bedrijf, geen geschikte artikelen voor in het pakket? Ook dan kunt u helpen. Bijvoorbeeld door het kopen van Jumbo of Albert Heijn cadeaukaarten en deze aan ons te zenden. Zo kunnen wij met deze kaarten boodschappen kopen voor in het pakket.

Wij doen enkel nieuwe producten in onze kerstpakketten. Heeft u tweedehands kleding, (gebruikt-) speelgoed of andere producten? Dan verwijzen wij u graag naar bijvoorbeeld Weggeef Winkels die in veel regio’s te vinden zijn. 

Hoe aan te leveren

Wij vragen u uw bijdrage aan te leveren, of op te sturen naar onze inpak-locatie in Zaandam. Heeft u een bijdrage voor het pakket? Stuur een mail naar info@kimfeenstra.nl en wij geven u alle details. 

Aanleveren kan vanaf half november tot uiterlijk 8 december. 

Op deze manier hebben wij tijd om alle pakketten samen te stellen en mooi in te pakken. Ook heeft onze vervoerder tijd om alles voor kerst te bezorgen bij de gezinnen. 

Houdt u rekening met het formaat. Het product moet in een grote kerstpakket-doos passen. Wij kunnen geen losse artikelen meegeven aan onze vervoerder. Ook kan het product niet te zwaar zijn. 

Wat krijgt u er voor terug

Nadat u uw donatie kenbaar heeft gemaakt ontvangt u van ons een afbeelding die u kunt gebruiken voor o.a. uw socials waarbij u kenbaar maakt dat uw bedrijf een bijdrage levert aan Kim’s kerstpakketten-actie. 

Nadat de kerstpakketten zijn uitgeleverd, maar zeker voor de kerstdagen, zal Kim op haar Facebookpagina voor iedere donateur, desgewenst, een bedank post plaatsen. Deze post is ook door u zelf op te slaan en te gebruiken in uw eigen uitingen.

Op Kim haar Instagram-account zal een algemeen bedankje worden geplaatst, met een link naar haar Facebookpagina waar alle bedank posts te zien zijn. En een link naar deze website waar alle donateurs bedankt worden.

En verder krijgt u er natuurlijk u er een ontzettend goed gevoel voor terug. U heeft namelijk bijgedragen aan een moment van geluk voor 150 gezinnen!