Kerstpakketten Actie 2021

OVER DE KERSTPAKKETTEN ACTIE 2021

Dit jaar is een bijzonder jaar! Er zijn veel mooie dingen gebeurd, maar de armoede is nóg schrijnender geworden… Niet alleen door de hele Covid-situatie, maar ook door de energieprijzen die extreem stijgen, brandstof wat bijna onbetaalbaar wordt. Er leven nu meer mensen én kinderen in armoede dan voorgaande jaren. En, helaas, ziet het er niet rooskleurig uit voor de nabije toekomst.

Nog steeds leven bijna een miljoen mensen in Nederland onder de armoede grens. Veel van deze gezinnen zien niet echt uit naar de feestdagen. Wat voor de één staat voor saamhorigheid, gezelligheid en liefde staat, is bij de ander juist een bron van stress en verdriet. 

Want wat als er niet genoeg geld is om een lekkere maaltijd op tafel te zetten met de feestdagen. Er geen geld is voor een kerstboom of kerstversiering. Het zelfs niet lukt om met het kerstontbijt iets extra’s te doen. En een kleinigheidje onder de boom al helemaal niet tot de mogelijkheden behoort? 

Dit initiatief ben ik zelf 6 jaar geleden begonnen. En met hulp van donaties, sponsors en vrijwilligers is het ons vorig jaar gelukt om maar liefst 100 gezinnen een mooi en goed gevuld pakket aan te bieden. Gezinnen die het heel goed kunnen gebruiken. Gezinnen die het verdienen om eens verrast te worden. Voor hen was het niet enkel een pakket. Zij werden gezien. Het was voor hen een hart onder de riem. Een keer een kerst zonder stress. Een kerst met wat extra’s, waarbij de dagelijkse zorgen even vergeten konden worden. 

Dit is mogelijk gemaakt door iedereen die hier aan heeft meegewerkt! En ik kan jullie verzekeren dat de gezinnen die de afgelopen jaren verrast zijn hier nog heel lang warme herinneringen aan hebben. 

Dit jaar, 2021, is het jubileumjaar van onze trouwe partner Packs Special Care. Voor het 5e jaar achtereen verzorgen zij de bezorging van de kerstpakketten. En, vanwege het jubileum, gaat Packs niet bij 100 maar bij 150 gezinnen in Nederland een geweldig pakket bezorgen! 

De uitdaging is natuurlijk om genoeg donaties te verzamelen om 150 gezinnen te voorzien van een prachtig pakket!

Ik wil jullie daarom vragen of jullie, samen met mij, het verschil voor deze gezinnen willen maken. Willen jullie  bijdragen aan een kerst zonder stress en verdriet, maar met een hart onder de riem en wat extra’s?  

Uw bijdrage kan bijvoorbeeld in de vorm van producten. Misschien iets wat bij uw bedrijf past, of iets wat u zelf verkoopt. Heeft u geen geschikte artikelen of producten uit uw eigen bedrijf? Ook dan kunt u meehelpen. Dit kunt u doen door zelf producten te kopen en te doneren. Wij denken graag met u mee!

Ook al vullen wij pakketten voor 150 gezinnen, u hoeft niet direct voor 100 gezinnen een product te leveren. Wij stellen algemene vragen waardoor wij weten wat de gezin-samenstelling is en wij zorgen dat iedereen een op maat gemaakt pakket ontvangt. Dus gezinnen met kinderen in de puber of jong volwassen leeftijd krijgen een iets andere inhoud dan een gezin met een baby of jonge kinderen bijvoorbeeld. U kunt daarom producten aanleveren vanaf 25 stuks. Ook daar zijn wij al erg mee geholpen en ontzettend blij mee.

Meer informatie, of een donatie bekend maken? Mail dan naar: info@kimfeenstra.nl!

Ik hoop dat de gezinnen ook dit jaar weer op uw bijdrage mogen rekenen. 

Liefs, 

Kim Feenstra 

Ben jij zelf, of ken je iemand die écht een kerstpakket verdient? Stuur dan een mail naar kimkerstpakket@gmail.com

BIJDRAGEN VOOR HET PAKKET

Wij vragen u de bijdrage aan te leveren op, of op te sturen naar onze inpaklocatie. Wanneer u een mail stuurt met uw donatie krijgt u van ons het adres en de aanleverdata. Aanleveren kan in ieder geval tot uiterlijk 9 december 2021.

Op deze manier hebben wij nog tijd om alles gepersonaliseerd en mooi in te pakken en heeft de vervoerder ook de tijd om alles voor kerst bij de gezinnen te bezorgen. 

Houdt u rekening met het formaat. Uw product moet in een grote kerstpakket-doos passen. Wij kunnen geen losse artikelen meeleveren aan de vervoerder.

WAT KRIJGT U ER VOOR TERUG

Kim zal regelmatig Instagram-story’s plaatsen met aandacht voor de kerstpakketten-actie. Op de inpakdag zullen er foto’s gemaakt worden van Kim met verschillende producten.
Een algemene Facebook- en instagrampost en -story waarbij Kim donateurs bedankt zal ook te downloaden zijn. De foto’s en posts zullen niet gepersonaliseerd worden.

Deze foto’s en posts zullen, na de inpakdatum, geplaatst worden op http://kimfeenstra.nl/downloads/. Donateurs kunnen deze foto’s en posts downloaden en gebruiken voor eigen social media accounts, nieuwsbrieven of andere uitingen. De eerste afbeelding is al geplaatst. Hiermee kunt u aangeven Trotse Donateur te zijn van Kim’s Kerstpakketten.

WAT IS LEUK VOOR IN HET PAKKET

Daar kunnen we kort over zijn. Alles! Wanneer je langere tijd onder de armoedegrens leeft, wordt er bezuinigd op alles! Daarnaast slijten de spullen die je hebt, of gaan ze een keer kapot. Geld om dit te vervangen is er vaak niet. 

Een greep uit wat er voorgaande jaren in de pakketten zat: 

Eten (geen versproducten), drinken, boekjes, magazines, sjaals, mutsen, handschoenen, T-shirts, bad- en beautyproducten, kaarsen, kerstversiering, speelgoed, babydoekjes, knuffels, schoonmaakmiddelen, accessoires, home accessoires, tafellaken, inpakpapier, beautyproducten, tasjes, pennen, speelgoed, en nog veel meer. 

150 kerstpakketten voor 150 gezinnen. Maakt u, samen met mij, het verschil? 

Veel liefs, 

Kim Feenstra

Ben jij zelf, of ken je iemand die écht een kerstpakket verdient? Stuur dan een mail naar kimkerstpakket@gmail.com

Wat foto’s van vorig jaar en een vlog van een paar jaar geleden om even in de stemming te komen 🙂

https://m.youtube.com/watch?v=mojSxkUCOkU