Keltisch zeezout, mijn beautygeheim!

Iedereen weet ondertussen dat water drinken heel belangrijk is. Niet alleen als model, maar voor ieder mens! Toch is 70% van de mensen ‘uitgedroogd’. Omdat je lichaam niet voldoende vocht vasthoudt. Door de uitdroging kun je je moe voelen, chagrijnig zijn, je slechter concentreren of onrustig slapen.

Ons lichaam heeft niet alleen water nodig, maar ook zout. Daarom ben ik dol op Keltisch Zeezout. Keltisch Zeezout is echt helemaal ongezuiverd, ongeraffineerd en onbewerkt zout. Puur natuur!

Dit zout bevat magnesium, kalium, natrium, calcium en zink. Maar daarnaast nog 80 mineralen die van belang zijn voor je lichaam.

Dagelijks begin en eindig ik de dag met ‘sole’, een geconcentreerde zoutwateroplossing, gemengd met water. Dit brengt mijn vochtbalans op pijl en alle mineralen worden goed en snel opgenomen.

Sole is eenvoudig te maken en te bewaren. Vul een glazen pot, of fles met 1/3 Keltisch zeezout en 2/3 water. Doe de deksel er op en daarna goed schudden. Er blijven wat korrels op de bodem liggen, dat is een teken dat het water verzadigd is en niet meer mineralen kan opnemen.

Mijn dag begint dus met een glas water, aangevuld met 1 theelepel sole. Het is niet heel lekker, maar het went en je merkt dat je je vitter voelt. En zo eindig ik mijn dag ook!

Sole is ook een van mijn beautygeheimen. Ik spoel mijn mond met sole en poets daarbij mijn tanden. Je merkt snel dat je tanden witter worden en je tandvlees sterker!

Keltisch zeezout gebruik ik ook als badzout. Ik doe een paar eetlepels zout in mijn bad. Eventueel aangevuld met een paar druppels fijne badolie. Het zout zorgt ervoor dat je lichaam rust krijgt, je lichaam ontgift, je huid heel zacht wordt en het helpt goed bij kleine wondjes of eczeem!

Koop je Keltisch Zeezout wel altijd in een biologische- of natuurwinkel. Zorg dat je de meest pure vorm hebt, dan helpt het nog beter jouw lichaam in goede conditie te houden.

Liefs,

logo_kimfeenstra