Het leven van een model

Er wordt mij vaak gevraagd hoe mijn dagen er uit zien. Dagen als ik moet werken. Dat is lastig te zeggen. Een dag uit het leven van een model is nooit het zelfde.

Het klinkt heel fantastisch en glamorous, maar dat is het lang niet altijd. Vliegen op onmogelijke tijden. Een erg gehorig hotel met formaat kledingkast-kamer. Of met 7 graden en een winterzonnetje in een bikini over het strand hupplen tot je letterlijk blauw aanloopt bijvoorbeeld.

Maar sommige opdrachten zijn écht cadeautjes. Zoals laatst mijn shoot voor Garcia Jeans in Venetie. Echt een feestje!

Op een donderdag vloog ik samen met de crew naar het prachtige Venetië, waar de volgende dag een shoot gepland stond. Een shoot met nog 3 modellen, Bojana, Teun en Panos.

Met een watertaxi werden wij naar ons hotel gevaren. Wat een genot! We logeerden in het Westin Hotel. Een schitterend gebouw wat historie ademt. Aan het water, dus ook nog eens schitterend uitzicht.

De volgende ochtend zat ik om 8.15 uur in de make-up. Sanne, de visagist, begon nog eerder. De eerste shoot vond plaats in het hotel. Dat is eenvoudig voor de styling, de visagie en dus ook voor ons. Het hotel is prachtig en leent zich uitstekend voor een schitterende shoot.

Deze dag nam ik het Instagramaccount van Garcia Jeans (@garciajeans) over. Ik maak dan foto’s of korte filmpjes backstage van de shoot en plaats dit op het Instagram account van Garcia Jeans. Zo kan iedereen een beetje zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. En natuurlijk krijg je dan al een kleine preview te zien van het resultaat.

Rond half 10 begon voor mij de eerste shoot. Fotograven Alexander en Bjorn wisten weer de mooiste plekjes en het juiste licht te pakken. Prachtig!

Na meerdere mooie outfits van Garcia Jeans aangehad te hebben, die prachtig zijn gevangen op beeld, was het tijd voor de lunch.

De tweede shoot was bij de Muziekschool. Alweer zo’n schitterende locatie! Het lijkt dan net een volksverhuizing zoveel gaat er mee. Alle outfits, accessoires, maar natuurlijk ook de make-up en alle benodigdheden voor de fotograven. Een heel circus. Het omkleden gaat dan snel en tussendoor. De stylisten checken natuurlijk alles, zodat het een perfect plaatje wordt.

De outfits van Garcia waren echt geweldig! Simone, styling, had alles met zorg uitgekozen en dat is te zien!

Na een lange dag volgt een heerlijk diner. Iedereen is moe van de lange werkdag, maar toch ook weer vol energie. De shoot ging goed, het resultaat is prachtig en de mooie omgeving doet natuurlijk ook wonderen.

Wel op tijd naar bed, want de volgende dag gaan we gewoon weer verder!

Mijn wekker extreem vroeg. Op een tijd dat ik soms pas naar bed ga. Want om 5 uur in de ochtend zat ik al in de stoel bij Sanne de visagist!

Om kwart voor 7 vertrokken wij naar het San Marco plein waar de eerste shoot van deze dag gepland stond. Wat een indrukwekkend plein! Zeker zo vroeg in de ochtend, wanneer de Venetië langzaam ontwaakt.

Tussen 11 en 14 uur konden wij even lunchen en daarna een klein stukje van de stad verkennen. Het was mooi weer, beetje bewolkt, maar mooi genoeg om lekker buiten te zijn en de stad een beetje te bekijken. De kleine straatjes, de vele grachtjes, het is prachtig, ik genoot!

Om half 3 was de tweede shoot-locatie aan de beurt. Gondels, boten en water was het nu. Het weer zat gelukkig mee en ook deze foto’s zijn echt prachtig geworden!

Rond 19 uur: It’s a wrap! Alles staat er op! Iedereen is blij en opgetogen over het resultaat.

Na een gezellig diner en een rondje lopen door het prachtige Venetie ga ik weer terug naar het hotel. Morgen vlieg ik weer naar huis.

Wat een cadeautje om deze shoot voor Garcia Jeans in Venetie te mogen doen! De sfeer was ontspannen en gezellig. Iedereen was gefocust en het resultaat is echt schitterend. Jeroen, Andrea, Kentroy, Simone, Bjorn, Alexander, Sanne, Teun, Panos en Bojana, het was heerlijk werken met jullie! Tot de volgende keer!

In de slide-show onder aan dit bericht zien jullie nog meer backstage foto’s van de shoot. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Liefs,
logo_kimfeenstra