Durf jezelf te zijn!

LindaKim8Zo, dat was een bewogen weekje! Een weekje waar er wel extreem veel aandacht was voor de shoot van Geraldine en mijzelf.

Natuurlijk had ik al wel verwacht dat deze shoot het een en ander teweeg zou brengen. Toen ik in het programma Spuiten en Slikken aangaf Geraldine een hele mooie vrouw te vinden leek het ook wel ‘wereldnieuws’, waar veel speculaties op volgden. Het schijnt nogal interessant te zijn als een vrouw een andere vrouw mooi vindt.

En nu na deze shoot; de reacties overspoelen de Social Media Netwerken. Het valt op dat veel vrouwen heel positief zijn. Zij vinden het mooi, of stoer.

Veel privéberichtjes krijg ik ook. Van vrouwen die struggelen met hun biseksualiteit bijvoorbeeld. Zij zijn blij dat Geraldine en ik dit gedaan hebben. Zij zien ook de positieve reacties en voelen zich hierdoor meer begrepen.

Ik ben zelf ook trots op deze shoot. Ik heb mezelf letterlijk en figuurlijk blootgegeven. Eigenlijk wil ik er mee zeggen: Wees gewoon lekker je zelf. Ongeacht de reacties van anderen. Doe wat je leuk vindt, waar je blij van wordt, wat bij je past. Durf jezelf te zijn!

Het doet er niet toe of je nu op mannen, vrouwen of beide valt. Je bent wie je bent. Ik vind het echt schokkend dat zelfs in het tolerante Nederland dat nog steeds een issue is.

Het is voor homoseksuelen bijvoorbeeld nog altijd bij wet verboden om bloed te doneren. Hoezo? Wij zijn allemaal gelijk en al het bloed wordt natuurlijk getest. Waarom dan een grote groep mensen uitsluiten alleen om hun seksuele voorkeur. Ik vind dat echt achterhaald en stuitend!

Een bekende van mij (Tjakko uit Amsterdam) wilde bloed doneren in Thailand aan een Engels meisje die een scooterongeluk had gehad. Er was niet voldoende bloed voor de nodige transfusies. Na een oproep besloot hij naar het ziekenhuis te gaan om bloed te doneren. Maar hij werd weggestuurd! Enkel en alleen omdat hij homoseksueel is. Op Social Media reageerden veel mensen geschokt en vonden het, terecht, belachelijk!

Maar het meest stuitend is misschien wel dat het hier in Nederland precies zo had gegaan! “Valt u op het gelijke geslacht? Nee dan hoeven wij uw bloed niet!”

Nu komt er een wetswijziging aan die misschien wel nog schokkender is! Straks mag een homoseksueel wel bloed doneren, maar dan alleen als diegene een jaar, of langer, geen seks heeft gehad. Serieus?

Moet je dus vanaf nu een soort seksdagboekje bijhouden wanneer je op het zelfde geslacht valt? En hoe willenLindaKim2 ze dat controleren? Moeten zij bewijsmateriaal aanleveren? “Zeg we hebben een leuke avond met elkaar gehad. Beetje gezoend enzo, maar meer niet. Kun je hier even tekenen en verklaren dat wij geen seks hebben gehad? Ik wil namelijk bloed doneren en zij willen wel zeker weten dat wij geen seks met elkaar hebben gehad.” Zie jij het voor je?

En sinds wanneer is seks met iemand hebben geen privé aangelegenheid meer?

Behalve schokkend vind ik het zelfs beledigend! En dat in het land wat zegt tolerant te zijn. Een land wat er trots op is het allereerste homohuwelijk gesloten te hebben. We hebben nog grote stappen te zetten!

Laten we wat minder naar elkaar wijzen. Laten we iets minder op elkaar letten. En misschien iets meer naar ons zelf kijken. Wees wie je bent, durf je zelf te zijn! En laat tegelijkertijd een ander ook zich zelf zijn!

Fijn weekend iedereen, met wie je het weekend ook doorbrengt!

Kus,

logo_kimfeenstra